top of page

OVER mij

Hoi! Ik ben Jantine

Mijn naam is Jantine Hulleman. In 2012 ben ik begonnen aan de Academische Pabo (ACPA) in Leiden en heb daar zowel mijn PABO diploma als mijn bachelor Pedagogische Wetenschappen gehaald. Hoewel ik toen al wist dat mijn hart echt in het onderwijs ligt, besloot ik toch verder te studeren. Zodoende heb ik ook mijn Master Orthopedagogiek binnengesleept.
Mijn stage als leerlingonderzoeker bij een groot onderwijsadvies bureau en het diagnostisch onderzoek naar leer- en gedragsproblemen in de klas waren enorm leerzaam, maar ik miste de gezelligheid en drukte van het lesgeven. Dus vond ik een plek als bovenbouwleerkracht in hartje Rotterdam en daar heb ik ruim 4 jaar met heel veel plezier lesgegeven aan groep 7 en 8.

 

Mijn directie gaf me de ruimte om de methodes los te laten en thematisch aan de slag te gaan. Het was een groot succes en dus werd ik kartrekker om deze manier van werken in onze hele school te implementeren. Ik ondersteunde collega's bij het vormgeven van lessenseries en uiteindelijk kreeg ik zelfs de ruimte om volledige thema's uit te werken voor de midden- en bovenbouw. Deze uitdaging was enorm leuk om te doen en ik wist: Dit is waar mijn hart ligt. Het ontwerpen van thema's aan de hand van de kerndoelen, het uitwerken van bijpassende lessen en het werken met jeugdliteratuur als basis vind ik een van de allerleukste dingen om te doen.
 

Maar het leven besloot een andere wending te nemen toen mijn vriend de kans kreeg om in Sydney, Australië aan de slag te gaan. Ik nam afscheid van mijn school en vertrok samen met hem naar de andere kant van de wereld.
Ook hier vond ik een baan als groepsleerkracht op de Nederlandse School hier in Sydney en ik geniet met volle teugen van deze uitdaging hier (en het mooie weer en het strand, ook dat gaat nog niet vervelen!).

 

Het maken van thematisch lesmateriaal bleef kriebelen en dus begon ik met deze website.Het is nog een work in progress, maar ik hoop dat je er iets aan hebt.

Veel plezier met thematisch werken!

Jantine
bottom of page