top of page

Begrijpend lezen op Koningsdag

Kraak de hersenen van je leerlingen met deze leuke logikwis over Koningsdag om te oefenen met begrijpend lezen!


Rondom Koningsdag, met de Koningsspelen en de meivakantie in het verschiet, heb je vaak wel wat tijd over in de klas. Hoe leuk is dan deze logikwis om je leerlingen eens flink aan het werk te zetten!


Een logikwis is een puzzel die je stap voor stap oplost door de aanwijzingen te combineren. De kinderen oefenen zo met begrijpend lezen door de hints heel nauwkeurig te lezen en komen zo uiteindelijk tot de juiste antwoorden. Deze vrolijke logikwis gaat natuurlijk over kinderen op de vrijmarkt, zodat het helemaal in de Koningsdag sfeer past!


logikwis Koningsdag opdracht begrijpend lezen groep 7 8


Hoe werkt het? In het schema zetten de kinderen, afhankelijk van de hints, + of – in de vakjes. Uiteindelijk kunnen ze een deel van de oplossing invullen in het schema. Met deze kennis kunnen ze weer meer + en – in kunnen vullen in de tabel. Dan pas lukt het ze achter de volledige oplossing te komen!


Naast het werkblad ontvang je ook een nakijkblad met de antwoorden. Hierop is ook te zien welke plusjes en minnetjes de kinderen uit de hints hadden kunnen afleiden. Op die manier kun je leerlingen die vastlopen ondersteunen en verder op weg helpen, zonder direct de volledige oplossing weg te geven!


Klik hier voor deze leuke logikwis!

Comments


oP zoek naar iets anders?
bottom of page