top of page

Flipboek de Bezetting

Toen nazi-Duitsland Nederland bezette gebeurde er in korte tijd heel veel. En daarna veranderde er nogal wat dingen in het leven van de Nederlanders door de regels die de bezetter invoerde.


Met dit leuke flipboek kunnen jouw leerlingen alle informatie rondom de bezetting verwerken en helder op een rijtje zetten, zodat je zeker weet dat ze de lesstof goed in zich opnemen. Je kunt het gemaakte werk in laten plakken in het themaschrift of je kunt je leerling een mooi lapbook laten maken!


De leerlingen verdiepen zich in:

  • Alle gebeurtenissen van 10 tot 15 mei 1940

  • De macht van de NSB in Nederland en de rol van censuur en propaganda daarbij

  • Hoe het dagelijks leven van de 'gewone' Nederland veranderde door de bezettingLe(e)stip: Het boek 'Oorlog in Inkt' bevat verschillende verhalen die heel goed te gebruiken zijn als rijke tekst bij deze les. Het hoofdstuk 'Vandaag niet' vertelt over de inval van de Duitsers op 10 mei 1940 of lees over Henk die in Rotterdam het bombardement meemaakt. Ontdek samen met de leerlingen hoe de Duitsers Nederland bezetten en wat er veranderde voor de mensen.

Het bijzondere is dat deze verhalen waargebeurd zijn en gebaseerd zijn op echte dagboekfragmenten van kinderen uit die periode.


Je kunt natuurlijk ook gebruik maken van de Powerpointpresentatie die ik maakte om in de klas te vertellen over de oorlog. Deze vind je hier.


Wil jij ook dit leuke flipboek maken met jouw klas? Klik dan hier!コメント


oP zoek naar iets anders?
bottom of page