top of page

Het Reisbureau – atlasvaardigheden oefenen


Met deze werkbladen zijn de kinderen opeens medewerkers van een reisbureau! Er komen 6 klanten langs met de meest uiteenlopende eisen, dus er moet goed gelezen worden wat de wensen precies zijn. Door gebruik te maken van de atlas zoeken de leerlingen vervolgens steeds een locatie uit die aan alle eisen voldoet. Ze zullen verschillende kaarten in de atlas moeten raadplegen en met elkaar vergelijken om de droombestemming van elke klant te vinden. Het reisbureau zal dus flink zijn best moeten doen!

Er zijn verschillende locaties mogelijk, dus het is interessant om te zien met elke bestemmingen jouw leerlingen op de proppen komen.


Met deze werkbladen kunnen jouw leerlingen heel goed op een leuke manier oefenen met het aflezen van kaarten en legenda’s. Verzin een naam voor het reisbureau en zoeken maar! Bepaal zelf of je leerlingen individueel, in tweetallen of in kleine groepjes aan de slag gaan.


P.S. Ik raad het gebruik van de Junior Bosatlas of de Kleine Bosatlas aan. Hier zijn veel verschillende soorten kaarten te vinden die de kinderen kunnen gebruiken en met elkaar kunnen vergelijken in een overzichtelijke vormgeving!


Koop het document hier!
Commentaires


oP zoek naar iets anders?
bottom of page