top of page

Leuke quiz voor Koningsdag

Koningsdag Koningsspelen

Trek je oranje shirt maar weer uit de kast, want Koningsdag staat weer voor de deur! Op de meeste scholen staat deze dag in het teken van de Koningsspelen en wordt volop de nieuwste Kinderen voor Kinderen hit gezongen. Maar misschien heb je ergens nog wat tijd over en ben je op zoek naar een leuke les voor Koningsdag voor jouw groep 7 of 8. Dan is deze quiz perfect voor jou!
Met de Powerpoint die ik maakte is deze les helemaal kant-en-klaar: De vragen en antwoorden zijn geïntegreerd in de presentatie en vragen die al gesteld zijn verdwijnen uit het overzicht. Ideaal dacht ik!


Hoe speel je de quiz?

Deze Koningsdag quiz speel je met meerdere teams. Om de beurt kiest een team een categorie en geeft aan voor hoeveel punten zij een vraag willen spelen. Hoe meer punten een vraag waard is, hoe moeilijker deze ook is. Het team mag met elkaar overleggen voordat zij hun antwoord geven. Hou de score bij en dan is het kwestie van zoveel mogelijk punten scoren: Welk team is de ultieme Koningsdag Kampioen?


Alternatieve spelvorm

Als je niet slechts 1 team wilt laten nadenken maar steeds de hele klas bij de vragen wilt betrekken, kun je ook deze spelvorm kiezen:

Team 1 kiest een categorie en bepaalt voor hoeveel punten de vraag wordt gespeeld. De vraag wordt gesteld. Elk ander team mag óók een antwoord op een wisbordje schrijven voor het geval team 1 hun antwoord fout heeft. Na fluisterend overleg laat elk groepje hun antwoord zien. Als team 1 het antwoord goed heeft, krijgen zij het aantal punten van de vraag en verder niemand. Maar als zij het fout hebben, krijgen de andere teams die het goede antwoord wel wisten de punten!


Download deze toffe quiz GRATIS!


Koningsdag quiz
.pptx
Download PPTX • 4.26MB

Wil je nog meer leerzame dingen doen met Koningsdag? Klik dan hier!

Komentáře


oP zoek naar iets anders?
bottom of page