top of page

Memory Engels

Leren over andere landen en culturen is heel leuk, maar hoe tof is het om wat woorden in een andere taal te leren?! Het beschikken over een basis vocabulaire in het Engels is ook gewoon heel handig, dus laat je leerlingen met dit spel oefenen.


Met dit memory spel kunnen je leerlingen op eenvoudige en leuke wijze wat simpele woordjes Engels leren. Gebruik het als klaartaak, zet het op de weektaak of speel het in een circuit.

Er zijn twee verschillende memoryspellen die beide bestaan uit 16 paren die bij elkaar gezocht moeten worden. De kinderen zoeken steeds het Engelse woord bij de bijbehorende Nederlandse vertaling.


Het ene spel oefent woorden rondom familie en het andere rondom in huis. Je kunt natuurlijk ook gewoon beide memoryspellen in één spelen voor een super uitdagend mega spel!


Om te kunnen differentiëren in je klas, komt het spel in 3 verschillende moeilijkheidsgraden:

  • Versie 1: In deze variant bevatten zowel het Engelse als het Nederlandse woord hetzelfde plaatje, zodat je leerlingen makkelijk de juiste paren bij elkaar kunnen vinden.

  • Versie 2: In deze variant bevat alleen het Engelse woord een plaatje, zodat de leerlingen gemakkelijker de juiste vertaling er bij kunnen bedenken.

  • Versie 3: In deze variant bevatten de kaartjes enkel de Engelse en Nederlandse woorden. De leerlingen hebben dus geen afbeeldingen meer op terug te vallen. Deze versie kun je ook inzetten als de leerlingen het spel al vaker gespeeld hebben en op deze manier kunnen testen hoe goed hun Engels al geworden is!


Koop het document hier!
Comments


oP zoek naar iets anders?
bottom of page