top of page

Opdracht Koningsdag

opdracht koningsdag vlag werkblad boekje uitvouwbaar

Rondom Koningsdag is het super leuk om met je leerlingen aan de slag te gaan over de geschiedenis van ons koningshuis, de taken van de koning(in) en de tradities op Koningsdag. Want sinds wanneer vieren we eigenlijk Koningsdag? En hoe lang is Nederland al een koninkrijk? En wat doet de koning eigenlijk allemaal? Met deze leuke verwerking weten jouw kinderen straks alles over Koningsdag!Laat de leerlingen in bronnen op zoek gaan naar de juiste antwoorden. Zelf zette ik mijn leerlingen aan de slag met een tekst uit het archief van Nieuwsbegrip (“tien jaar op de troon”) en de clip “Waarom bestaat Koningsdag” van het Jeugdjournaal.


TIP: Je kunt deze Koningsdag opdracht gemakkelijk uitbreiden door de leerlingen extra weetjes over de koninklijke familie en/of tradities rondom de vlag te laten maken. Laat de leerlingen helemaal los gaan en geef veel ruimte voor creativiteit en eigenheid. Plezier gegarandeerd!

Zo maak je de vlag:

Je print het werkblad dubbelzijdig uit. Per leerling heb je dus maar 1 A4 nodig, ideaal!

De dikke zwarte lijnen moeten ingeknipt worden en de grijze stippellijnen zijn vouwlijnen. Plak het vouwstukje naast de vlag aan elkaar vast en plak deze aan de achterkant vast. En klaar is kees, super makkelijk!


Klik hier voor het werkblad!

Comments


oP zoek naar iets anders?
bottom of page