top of page

Vrolijke Taal en spelling posters

Hoewel de meningen verschillen en sommige leerkrachten juist pleiten voor een prikkelarme leeromgeving, ben ik zelf erg fan van rijkgevulde muren in mijn klaslokaal. Een gevulde themamuur laat zien hoe het thema leeft, maar het is ook handig om te gebruiken als geheugensteuntje of naslagwerk. Mijn leerlingen gebruiken de woordmuur regelmatig als ze even niet meer weten wat een begrip precies is bijvoorbeeld. Het bevordert de zelfstandigheid en het eigenaarschap van mijn leerlingen als ze zelf, met handvatten, op zoek kunnen gaan naar antwoorden en zo zelf hun vragen kunnen oplossen.


Hetzelfde geldt voor zaken als zinsontleden, werkwoordspelling en woordsoorten benoemen. Na instructie begrijpen de leerlingen vaak wel waar het over gaat, maar wat was wat ook al weer precies? Verwijs ze naar de posters of print ze uit en bundel ze voor de leerlingen in hun map, zodat ze deze als naslagwerk kunnen gebruiken.


Er zijn twee varianten, die matchen bij mijn andere klasinrichting materialen. De ene set is met rustige aardetinten en het andere setje heeft vrolijke confetti kleuren.Klik hier voor de confetti variant of kijk nog even verder voor de posters in rustige aardetinten kleuren.

Je ontvangt bij aanschaf een digitale download met daarin:

  1. Woordsoorten (lidwoord, werkwoord, zelfstandig naamwoord, voorzetsel, bijvoeglijk naamwoord)

  1. Signaalwoorden (reden/oorzaak, gevolg, tegenstelling, overeenkomst, opsomming, doel-middel, samenvatting/conclusie, voorbeeld, voorwaarde)

  2. Zinsontleding (persoonsvorm, onderwerp, gezegde, lijdend voorwerp, meewerkend voorwerp)

  3. Werkwoorden tegenwoordige tijd

  4. Werkwoorden verleden tijd

  5. Werkwoorden voltooid deelwoord


Veel plezier!

Comments


oP zoek naar iets anders?
bottom of page